Easy up partytenten staan bekend om hun eenvoudige montage, maar uit het volgende filmpje blijkt wel dat het opzetten niet altijd vanzelf gaat:

Wil je dit soort situaties voorkomen? Maak dan gebruik van onze tips!

Tip 1: liever alleen opzetten dan met veel anderen

Als je voor de eerste keer een easy up partytent opzet, denk je misschien dat vele handen licht werk maken. Niets is minder waar. Deze tent is gemaakt om door 1 of 2 mensen uitgeklapt te worden, en meer mensen maken het eerder moeilijker dan makkelijker. Iedereen begint aan een poot te sjorren, waardoor het systeem niet kan schuiven en dus juist niet uitklapt. Onze tip: begin met 1 persoon en roep alleen hulp in als je er in je eentje echt niet uitkomt.

Tip 2: forceer niets

Echt waar, een easy up partytent zet bijna zichzelf op. Houd het frame vooral niet aan de poten vast, want dan werkt het scharniersysteem niet. Til het frame een klein beetje op en de poten zullen als vanzelf uitschuiven. Pas als je het idee hebt dat de tent (bijna) volledig is uitgeschoven, duw je de hoek naar beneden terwijl je de baleinen naar boven schuift. Forceer niets, maar gebruik wel wat kracht om met beleid de punten naar elkaar toe te schuiven. Als je dit goed doet, hoor je een klik. Herhaal dit op alle hoekpunten, tot de tent volledig gefixeerd is.

      

Til het frame op om uit te schuiven                                Duw tot je een klik hoort

Tip 3: oefening baart kunst!

Het mag misschien een dooddoener zijn, maar in dit geval gaat hij echt op. Hoe vaker je een easy up tent hebt opgezet, hoe makkelijker het zal gaan. Naast dat je zelf beter weet hoe het frame uitklapt, zullen ook de verbindingen in de tent soepeler lopen naarmate je de tent vaker hebt gebruikt. Een easy up partytent van 3x3 meter is door een geoefende gebruiker in 30 seconden op te zetten, maar de eerste keer haal je dit waarschijnlijk niet. Houd er dus rekening mee dat het de eerste keer wat meer tijd nodig zal hebben. We zouden aanraden de tent niet pas 5 minuten voordat de gasten arriveren uit de doos te halen, maar hem al  eerder op te zetten. Je kunt de tent het beste opzetten op een plek met voldoende ruimte rondom.

Wij helpen je verder

Hopelijk helpen deze tips je op weg bij het opzetten van je eerste easy up partytent. Mocht je nog meer informatie zoeken, kijk dan eens bij de handleidingen of neem contact op. Heb je nog geen tent? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment easy up partytenten.