Retourneren

Ben je niet tevreden over een door jou ontvangen product? Hieronder vind je hoe je een product kan retourneren.

 

Herroeping binnen zichttermijn

Voor je online bestelling op Buitenkado.nl geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in je bezit is. Binnen deze termijn mag je, tenzij anders vermeld, het artikel bekijken en beoordelen. Zorg altijd dat de verpakking (voor zover mogelijk) onbeschadigd blijft. Controleer altijd direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we je vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden.
In het geval van (easy up) tenten gaan wij ervan uit dat een product gebruikt is indien het dak en/of de zijwanden aan de tent zijn bevestigd. In dit geval kan je de overeenkomst dan ook niet meer herroepen.

Retourneren van artikelen binnen 14 dagen

Voor jouw bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in je bezit is. Binnen deze termijn mag je, tenzij anders vermeld, het artikel bekijken en beoordelen. Ben je niet tevreden over het artikel, dan kun je binnen deze termijn bij ons aangeven dat je het product wilt retourneren, tenzij het een artikel betreft waarbij vooraf is aangegeven dat het niet onder het retourrecht valt.

Bij het retour sturen van een artikel gelden de volgende "spelregels":
1. Het artikel kan alleen retour gestuurd worden wanneer het zover redelijkerwijs mogelijk ongebruikt is.
2. Buiten de zichttermijn van 14 dagen vervalt het recht van retour.
3. Wanneer je een artikel retour stuurt dan dient dit voor zover redelijkerwijs mogelijk te gebeuren in de onbeschadigde, originele verpakking.
4. We verzoeken je vriendelijk het retourformulier ingevuld toe te voegen aan je retourzending.

Conform onze algemene voorwaarden zijn in het geval van een retourzending de gemaakte kosten (denk aan een pakketzegel voor het terugsturen) voor eigen rekening. Stuur je de volledige bestelling retour, dan ontvang je van ons wel het volledige aankoopbedrag (dus incl. oorspronkelijke verzendkosten, maar niet de kosten voor retour sturen) terug.

Tijdens de zichttermijn mag je de producten beoordelen zoals je dat ook zou mogen in een fysieke winkel. Indien het product is gebruikt op een manier die verder gaat dan in een fysieke winkel mogelijk zou zijn, kan je verantwoordelijk worden gehouden voor de eventuele waardevermindering van het product en kunnen daarvoor kosten in mindering worden gebracht op de terugbetaling.

Retourformulier, voorkeursmethode terugsturen van artikelen

1. Neem binnen 14 dagen na ontvangst, bij voorkeur via e-mail (contact@buitenkado.nl), contact met ons op.
2. Geef aan dat je een product wilt retourneren.
3. Je ontvangt vervolgens van Buitenkado.nl via e-mail een retourformulier dat je kunt toevoegen aan het retour te sturen pakket.
4. Vul het formulier bij voorkeur zo compleet mogelijk in en stop dit indien mogelijk bij het artikel wat je retour wilt sturen.
5. Stuur het artikel zelf terug naar het op het retourformulier vermelde adres (maak bijvoorbeeld gebruik van een pakketzegel van PostNL of DHL) of laat het het door onze vervoerder ophalen. In het laatste geval geven wij onze vervoerder de opdracht om het artikel bij je op te halen en ontvang je hierover een bevestigingsmail van ons. De kosten voor het ophalen bedragen €14,95 per afzonderlijk pakket (max. 30 kg, max. afmetingen 170x50x30 cm). Voor zwaardere pakketten geldt een prijs in overleg. Neem voor ophalen contact met ons op via e-mail. LET OP: i.v.m. corona is het momenteel niet mogelijk om pakketten op te laten halen door onze vervoerders. Excuses voor het ongemak
6. Stuur het product binnen 14 dagen na melding dat je gebruik wilt maken van je retourrecht terug.

We verzoeken je vriendelijk ons, bijvoorbeeld via een e-mail naar contact@buitenkado.nl, op de hoogte te stellen van het feit dat je gebruikt wilt maken van je herroepingsrecht. Je ontvangt dan van ons een retourformulier met daarop alle informatie over retourneren.

Wij zijn wettelijk verplicht een modelformulier voor herroeping aan te bieden. Deze vind je hier: herroepingsformulier. Je bent niet verplicht dit formulier te gebruiken om melding te maken van je voornemen om een product te retourneren.

Zelf terugbrengen

Je kan het product ook zelf terugbrengen, in dat geval ontstaan er geen kosten voor jou. Neem ook hiervoor binnen de 14 dagen zichttermijn, bijvoorbeeld per e-mail naar contact@buitenkado.nl, contact op. Je ontvangt daarna per omgaande een retourformulier en de adresgegevens. Voeg indien mogelijk het retourformulier toe aan de doos van het terug te brengen artikel.
Let op: i.v.m. de lockdown zijn wij gedwongen om onze showroom te sluiten voor bezoekers. Het is dus op dit moment NIET mogelijk / toegestaan om je retour zelf terug te komen brengen.

Terugbetaling koopsom

Zodra wij je retourzending ontvangen en verwerkt hebben, betalen we het retourbedrag terug. Dit gebeurt op dezelfde manier als waarop je de bestelling hebt betaald. Dus heb je betaald met iDEAL, dan storten we het bedrag terug op het door jou gebruikte rekeningnummer.
Houd rekening met een terugstorttermijn van maximaal 14 dagen na aanmelding van je retour. Je krijgt verder geen bericht van ons dat je retour is verwerkt, dus houd je bankrekening in de gaten.

 

Opmerkingen over een artikel

Heb je via BuitenKado een artikel aangeschaft dat onverhoopt niet geheel aan de verwachtingen voldoet, dan verzoeken wij je vriendelijk om ons hiervan zo snel mogelijk (bij voorkeur binnen 24 uur) via e-mail contact@buitenkado.nl op de hoogte te stellen. Heeft het product zichtbare schade en/of defecten, dan vragen wij om één of meerdere foto('s) in de bijlage mee te zenden. In nauw overleg zullen we dan een passende oplossing zoeken. Hierbij kan het gaan om het nasturen van het defecte onderdeel, of het aanbieden van een passende korting. In uitzonderlijke gevallen zullen wij vragen om het product op te sturen/terug te brengen naar ons magazijn in Den Bosch. Wij ruilen het artikel dan om of sturen kosteloos een nieuw exemplaar toe. Ook behoort in voorkomende gevallen een volledige terugbetaling tot de mogelijkheden. BuitenKado behandelt iedere opmerking afzonderlijk en bepaalt samen met jou de ideale oplossing.