schaduwdoek rechthoek opgehangen in tuinschaduwdoek rechthoek opgehangen in tuin

Schaduwdoeken op maat laten maken?

Kun je ook niet wachten op warme, zonnige dagen? Er is niets fijner dan kunnen ontspannen in je tuin. Barbecueën, een drankje drinken: het is heerlijk vertoeven buiten, zeker wanneer je een schaduwplekje maakt. Een schaduwdoek is daarvoor een goede keuze. Zelfs voor je gezondheid is het een slimme zet. Schaduwdoeken houden namelijk een groot deel van de uv-stralen tegen. Zo geniet je een stuk veiliger van het mooie weer. Als je een schaduwdoek koopt, wil je natuurlijk dat het precies in jouw tuin past. Je kunt dan een schaduwdoek op maat laten maken. Bij BuitenKado bieden we deze service niet. En met een goede reden! 

 

Een schaduwdoek op maat laten maken klinkt misschien ideaal. Iets dat speciaal voor jouw tuin gemaakt is moet wel de beste keuze zijn, toch? Gelukkig niet. Wist je dat een schaduwdoek op maat laten maken erg duur is? Een op maat gemaakt doek van 4 x 5 meter kost al snel zo’n 400 tot 800 euro. Voor een schaduwdoek van dezelfde afmeting betaal je bij BuitenKado nog geen 75 euro. Je vraagt je nu natuurlijk af of de kwaliteit dan wel hetzelfde is. Ja! BuitenKado was zo’n tien jaar geleden een van de eerste aanbieders van schaduwdoeken in Nederland. Door onze jarenlange ervaring hebben we veel kennis in huis, waardoor jij als klant zeker weet dat je een goed product koopt. En dat zonder teveel te betalen. Voor onze doeken gebruiken we geknoopt weefsel van hoogwaardig HDPE. Dit is een zeer stevig en scheurvast materiaal. Andere aanbieders van betaalbare schaduwdoeken gebruiken een dunnere variant van HDPE, of goedkoper materiaal zoals katoen of PE. Ook qua afwerking van de schaduwdoeken zetten wij een extra stap. Alle naden worden dubbel gestikt, en onze doeken bevatten aangestikte roestvrijstalen ringen. Deze zorgen ervoor dat het doek niet uitscheurt, en dat je het goed kunt spannen.

 

Onze schaduwdoeken

Wij hebben maar liefst 93 schaduwdoeken in verschillende kleuren, vormen en maten in ons assortiment. Er zit er dus altijd een tussen die perfect past. Bij een schaduwdoek dat op maat gemaakt wordt, moet je rekening houden met een levertijd van minstens twee weken. Zeker als het mooi weer is, wil je niet zo lang hoeven te wachten. Dankzij onze kant-en-klare schaduwdoeken betaal je bij ons honderden euro’s minder voor hetzelfde doek, zonder onnodig lange levertijd. Wij verzenden jouw schaduwdoek meestal dezelfde dag nog. Kortom: dezelfde kwaliteit voor een veel lagere prijs. Wij willen namelijk dat jij écht tevreden bent met jouw aankoop.

 

Schaduwdoek of zonnedoek?

Als je op zoek bent naar zonwering, kom je vaak twee namen tegen: schaduwdoeken en zonnedoeken. Dit zijn verschillende namen voor exact hetzelfde product. Met een schaduwdoek of zonnedoek creëer je schaduw en houd je de zon tegen. Het is maar net hoe je het wil noemen. In ons assortiment hebben we schaduwdoeken, of zonnedoeken, met een grootte van twee tot vijf meter. Je kunt kiezen tussen een normaal zonnedoek of een waterdicht zonnedoek. De normale doeken houden tot wel 95% van alle uv-stralen tegen. Bij het waterdichte exemplaren is dit 85%, met als voordeel dat je lekker droog zit. Belangrijk om te weten: de normale schaduwdoeken kun je ook op je balkon of dakterras gebruiken. De waterdichte schaduwdoeken zijn alleen geschikt voor je tuin.

De juiste maat  

Hoe weet je zeker dat je de juiste maat zonnedoek besteld? Het is belangrijk om goed te meten hoeveel ruimte je hebt. Je begint met het kiezen van de bevestigingspunten. Waar wil je je zonnedoek gaan ophangen? Goede bevestigingspunten zijn stevige houten of metalen palen, sterke bomen of de buitenmuren van je huis of garage. Onze driehoekige schaduwdoeken hebben drie bevestigingspunten. De vierkanten, rechthoeken en trapeziums hebben er elk vier. Onze schaduwdoeken worden standaard geleverd met nylon koorden om het doek mee te bevestigen. Hoe groter het formaat van het doek, hoe meer kracht er op de bevestigingspunten komt te staan. Voor grotere doeken adviseren we daarom om onze bevestigingssets erbij te bestellen.

Wanneer je weet waar het zonnedoek moet komen te hangen, kun je de afstanden tussen de punten gaan meten. Het zonnedoek dat je koopt, moet altijd kleiner zijn dan de maten die je gemeten hebt. Dit komt omdat je ook nog bevestigingsmateriaal gebruikt om je zonnedoek op te hangen. Koop je een waterdicht doek? Deze moet je schuin bevestigen. Wanneer je deze recht hangt, wordt al het regenwater in het doek verzameld. Hierdoor komt er te veel kracht op het doek te staan. In onze montage uitleg vind je alle tips om jouw zonnedoek in een handomdraai te kunnen vastmaken.

 

Tot slot

Heb je al zin gekregen in warme lentemiddagen of lange zomeravonden? En ga jij voor een zonnedoek tegen een zeer scherpe prijs waar je direct van kunt genieten? Je weet nu dat je bij BuitenKado verzekerd bent van een topproduct. Voor extra informatie kun je kijken op onze pagina met veelgestelde vragen over schaduwdoeken. Kom je er niet uit, of heb je nog vragen? Neem dan vooral contact op met BuitenKado. We helpen je graag!