Kamado BBQ's

Overweeg je een kamado te kopen, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan het welbekende groene ei. De kwaliteit van deze keramische barbecue is onbetwist, maar met 1200 tot 1500 euro hangt er wel een flink prijskaartje aan. Bij Buitenkado waren we ervan overtuigd dat dit goedkoper moest kunnen. Zo kwamen we uit bij de kamado's van Auplex.
De Auplex kamado is wat ons betreft het beste betaalbare alternatief voor de Green Egg. Auplex is de grootste kamadofabriek van China, waar ook vele kamado's voor andere merken worden geproduceerd. Hierdoor is het productieproces kwalitatief zeer hoogwaardig. Daarnaast kan Auplex door de grote aantallen kamado's die zij ieder jaar produceren blijven innoveren. Dit heeft ertoe geleid dat een Auplex van een aantal jaar geleden niet meer te vergelijken is met de huidige kwalitatief zeer hoogwaardige Auplex kamado's.

Naast Auplex kamado's verkopen we bij Buitenkado ook de kamado's van het Nederlandse merk Homey's Tools for Life. Bij Homey's vind je een premium kamado voor een superscherpe prijs. Met 5 jaar garantie, handige features en een hoogwaardige afwerking is dit dé kamado van dit moment.

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Auplex kamado large 21 inch Classic
  Waardering:
  92%
  Vanaf € 539,00
 2. Auplex kamado 21" BLACK EDITION
  Waardering:
  98%
  Vanaf € 569,00
 3. Kamado large 21 inch + complete set accessoires
  Waardering:
  97%
  Vanaf € 669,00
per pagina

Hoogwaardige onderdelen Auplex kamado

Anders dan bij andere goedkope kamado's kiest Auplex er voor alleen hoogwaardige materialen te gebruiken. Zo zijn de margrietschijf en het kolenrooster gemaakt van hittebestendig gietijzer. Alle metalen onderdelen zijn gemaakt van RVS, tot de schroefjes van het onderstel aan toe.
We lezen nog wel eens dat de kwaliteit van het keramiek bij een Auplex minder zou zijn dan bij andere merken. Dit was misschien 10 jaar geleden het geval, maar tegenwoordig heeft een Auplex kamado een 2,5 cm dik keramisch omhulsel. Dit is vergelijkbaar met het keramiek dat door de grote merken als Big Green Egg en Kamado Joe wordt gebruikt. Ook het type keramiek (met cordieriet) is hetzelfde als bij de meeste topmerken

Betaalbare kamado: te mooi om waar te zijn?

Wat te mooi is om waar te zijn, is dat over het algemeen ook. Hoe kan het dat een Auplex tot wel 65% goedkoper is dan andere kamado's in dezelfde grootte, maar qua kwaliteit niet onderdoet? Een belangrijk punt is de marketing. Auplex geeft geen geld uit aan dure websites, reclame in tijdschriften of demonstratiedagen. Wij kopen de kamado's bovendien rechtstreeks in bij de fabrikant, waardoor er geen dure schakels tussen zitten.

Eerlijk verhaal

Vaak genoemd als reden om voor een 'merk' kamado te gaan is de garantietermijn. De duurdere merken bieden soms 10 of 20 jaar, of zelfs levenslange garantie onder bepaalde voorwaarden. Koop je bij Buitenkado een kamado, dan ontvang je daarop over het algemeen 5 jaar garantie. Deze garantie is vergelijkbaar met de garantie die je krijgt op bijvoorbeeld een wasmachine, ook een apparaat waarvan je aanneemt dat het langer meegaat. Door de garantieperiode niet overdreven lang te maken, zorgen wij ervoor dat we de prijs laag kunnen houden.
Je moet het bovendien wel heel bont maken om de kosten die je hebt betaald voor aanvullende garantie op een merkkamado er uit te halen. Om je een idee te geven: een nieuwe vuurring kost ongeveer 40-50 euro. Daar kan je er een hoop van kopen voordat je met je kamado van Buitenkado in de buurt van de prijs van een Green Egg komt.