Als je in de zomer eters krijgt, is het een voor de hand liggende keuze om de barbecue aan te steken. Ook een verjaardag of zomers feestje is een ideale gelegenheid om gezellig samen buiten van de barbecue te eten. De grote vraag is dan wel ‘wat leg je op de bbq?’. Deze vijf barbecueboeken zorgen ervoor dat je nooit meer lang hoeft na te denken over wat je gaat klaarmaken en geven meer dan genoeg inspiratie voor het komende barbecueseizoen.

De leukste barbecueboeken

Hete Kolen - Jeroen Hazebroek

Hete Kolen: grillen & koken met een kamado – Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas

Dit boek is speciaal geschreven voor iedereen die gebruik maakt van een kamado. Voor beginners is er in heldere woorden uitgelegd hoe de kamado werkt en wat je er allemaal mee kan bereiden. Voor degenen die al meer bekend zijn met hun barbecue is dit boek ook een aanrader, want er worden meer dan 30 lekkere recepten gegeven, handige tips gedeeld en diverse accessoires besproken. Je barbecuegerechten zullen nooit meer hetzelfde smaken na het lezen van Hete kolen. Iedere kamadogebruiker zou dit barbecueboek dus in de kast moeten hebben staan! Bestel hier.

Smokey Goodness - Jord Althuizen

Smokey goodness: het ultieme BBQ boek – Jord Althuizen

Wereldkampioen barbecueën: een droom die voor Jord Althuizen werkelijkheid geworden is. Gelukkig heeft deze grillmaster besloten om zijn geheimen op te schrijven, waardoor wij allemaal de kans krijgen om zijn winnende recepten uit te proberen. In 2016 werd dit barbecueboek uitgeroepen tot kookboek van het jaar en bij Buitenkado snappen we wel waarom. Het is onmogelijk om dit boek door te bladeren zonder zin te krijgen om je barbecue tevoorschijn te halen. Dit komt door de schitterende foto’s, heldere recepten, maar vooral omdat er voor iedereen wel wat lekkers te vinden is in het boek. Vis, vlees en vega zijn allemaal goed vertegenwoordigd en ook aan bijgerechten en sausjes is gedacht. Smokey goodness is een ware barbecuebijbel, die van iedereen een kampioen weet te maken.

Smart BBQ - Julius Jaspers

Smart BBQ – Julius Jaspers

Topkok Julius Jaspers vindt het belangrijk dat je met zijn recepten een ontspannen avond hebt. Lekker eten op tafel, maar dan wel zonder dat jij de hele avond staat te stressen in de keuken. In dit overzichtelijke boek kan je aan de handige pictogrammen in één oogopslag zien wat voor recept je voor je hebt. Ontzettend handig wanneer je te maken hebt met een allergie of dieetwensen. Wat wij ook makkelijk vinden aan dit boek, zijn de suggesties voor bij elkaar passende recepten. Op die manier heb je zo een heerlijk diner bij elkaar, zonder dat je lang hoeft te zoeken naar recepten die goed bij elkaar passen. Smart BBQ is dus een echte aanrader voor als je een etentje of feestje op de planning hebt!

Culinaire BBQ - Steven Raichlen

Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ – Steven Raichlen

Dit barbecueboek maakt zijn titel volkomen waar: het staat inderdaad vol met fantastische recepten. Daarnaast zijn in het boek ook allerlei handige tips te vinden en worden er allerlei technieken uitgelegd om het lekkerste stukje vlees te bereiden. Een klein minpuntje is dat de nadruk, zoals verwacht, erg op vlees ligt, waardoor het boek wat minder geschikt is als er vegetariërs aanschuiven. Dit boek is vooral een aanrader voor vleesfanaten die op zoek zijn naar culinaire inspiratie.

Barbecue & plancha - Stephane Reynaud

Barbecue en plancha: 150 eenvoudige gerechten om samen van te genieten – Stephane Reynaud

De schrijver van dit kookboek is een Franse slagerszoon en dat merk je aan de vele verschillende soorten vlees en vis die hij aan bod laat komen. Het maakt voor de recepten weinig uit wat voor barbecue je hebt, want er worden veel tips gegeven over hoe je de gerechten op jouw barbecue kan bereiden. De eenvoudige recepten zijn zeer geschikt als hapje voor op een feestje, maar laat je niet bedriegen door de titel want er staan ook zeker moeilijkere en uitgebreidere recepten in dit barbecueboek.

 

Wij krijgen helemaal zin om de barbecue aan te steken van al deze lekkere kookboeken en recepten. Welk kookboek lijkt jou leuk om uit te proberen? Of heb je barbecueboeken tips? We horen het graag!