In eerste instantie lijken de Auplex kamado Black Edition en de reguliere (Classic) Auplex kamado large misschien twee heel verschillende kamado’s. En dan vraag je je natuurlijk al snel af wat dan de beste barbecue is. In deze blog leggen we je graag uit wat de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee kamado’s zijn.

Auplex kamado Classic 21”

Deze grote, keramische BBQ is perfect geschikt om met de hele familie op te barbecueën. De pot is gemaakt van keramiek met een dikte van 2,5 cm: vergelijkbaar met of zelfs dikker dan topmerken als BGE en KJ. De Classic is, afhankelijk van de voorraad, verkrijgbaar in zwart en groen.

De kamado staat op een zilverkleurig RVS onderstel met wielen, waardoor je ‘m makkelijk kan verplaatsen. Bij de Classic zit aan de binnenkant van het onderstel een vilten laag ter bescherming van de kamado pot. Net als het onderstel is ook het hoogwaardige scharniersysteem gemaakt van RVS.

Auplex kamado Black Edition 21”

Voor wie iets speciaals wil, is de Black Edition een echte aanrader! Deze barbecue is namelijk alleen bij Buitenkado verkrijgbaar. Net als de Classic is de Black Edition kamado bij uitstek geschikt om uitgebreid op te grillen. Deze Auplex kamado heeft eveneens een 2,5 cm dikke keramieken pot. Het rooster is, net als bij de Classic 21”, gemaakt van RVS. Zoals de naam al een beetje verklapt, is de Black Edition standaard alleen in het zwart verkrijgbaar.

Het onderstel van de Black Edition verschilt van dat van de Classic. In plaats van een RVS onderstel staat de kamado op een zwart gepoedercoat stalen onderstel. Dit geeft de barbecue een stoere en robuuste uitstraling. De Auplex Black Edition heeft geen vilten beschermlaag, maar een siliconen kapje op het onderstel om de keramieken pot te beschermen. Dit geeft minder complete bescherming, maar laat de barbecue er wel strakker uitzien. Het stevige scharniersysteem is ook gemaakt van gepoedercoat staal. De veren zijn wel van RVS.

Wat is de beste keus?

Beide kamado’s zijn kwalitatief vergelijkbaar: ze houden even goed warmte vast, de garantievoorwaarden zijn hetzelfde en dezelfde accessoires kunnen gebruikt worden. Ook de maat (large of 21”) is gelijk. Het verschil zit vooral in de uitstraling. De Black Edition heeft een stoer, zwart frame van gepoedercoat staal. De Classic heeft een meer traditioneel zilverkleurig RVS onderstel. De Black Edition is alleen verkrijgbaar in het zwart, terwijl we de Classic ook in het groen verkopen. Verder zijn er kleine verschillen te bespeuren in de beschermlaag tussen de pot en het onderstel.

Wat de beste keus is hangt dus vooral af van jouw persoonlijke smaak en voorkeur! Ben je benieuwd naar deze kamado’s? Breng dan een bezoekje aan ons magazijn om ze in het echt te bewonderen.