De lekkerste pulled chicken burger uit de Kamado barbecue!

Ben je op zoek naar het perfecte broodje voor een feestje of een gezellige avond met vrienden? Dan is deze pulled chicken burger uit de Kamado barbecue precies wat je nodig hebt! Dankzij de techniek van slow cooking en langzaam garen op de Kamado, wordt de kip heerlijk zacht, sappig en krijgt het nog meer smaak. In dit barbecue recept nemen we je stap voor stap mee hoe jij zelf dit lekkere broodje pulled chicken maakt.

 

Waarom pulled chicken op de Kamado barbecue?

De Kamado barbecue staat bekend om zijn veelzijdigheid en perfecte temperatuurbeheersing. Door de keramische wanden en het gebruik van indirecte hitte is de Kamado perfect voor slow cooking gerechten zoals pulled chicken. Het langzaam garen zorgt ervoor dat de kip langzaam mals wordt en moeiteloos uit elkaar valt. Dit zorgt voor een onweerstaanbare textuur en diepe rokerige smaak die je met geen enkele andere methode bereikt.

 

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • Kippendijen: afhankelijk van het aantal personen
  • BBQ rub naar keuze: bijvoorbeeld een zoete of pittige rub
  • BBQ saus: homemade of kant-en-klaar
  • Broodjes: verse brioche broodjes zijn een echte aanrader
  • Koolsla: voor de frisse smaak
  • Rookhout: bijvoorbeeld citroen, amandel of eiken voor een subtiele rooksmaak

 

Voorbereiding:

Begin met het ruim inwrijven van de kippendijen met je favoriete BBQ rub. Laat dit minimaal een uur intrekken zodat de kruiden goed in het vlees trekken. Verwarm ondertussen de Kamado barbecue tot ongeveer 120°C met indirecte hitte. Voeg een handje rookhout toe voor die heerlijke rokerige smaak.

 

Slow cooking op de Kamado

Plaats de kippendijen in de Dutch oven of in een gietijzeren pan op het rooster van de Kamado. Voeg een scheutje BBQ kruidenolie toe om het vlees sappig te houden tijdens het garen. Sluit de deksel en laat het vlees langzaam garen voor ongeveer 2 tot 3 uur. Het geheim van de lekkerste pulled chicken zit hem in het geduld!

 

Na deze tijd zal het vlees zacht genoeg zijn om gemakkelijk uit elkaar te trekken met twee vorken. Meng de pulled chicken met een flinke scheut BBQ saus en laat het nog even een kwartiertje warm worden op de Kamado zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

 

Tijd om te bouwen!

Snijd de brioche broodjes open en grill ze kort op de Kamado voor een knapperige bite. Beleg het broodje royaal met de pulled chicken, een flinke schep koolsla en eventueel nog wat extra BBQ saus. Serveer met zoete aardappelfrietjes of een frisse salade en je hebt het perfecte broodje pulled chicken voor met vrienden of een feestje.

 

Wij helpen je verder

Dankzij de combinatie van langzaam garen, de rokerige smaak en heerlijke saus maak je gegarandeerd indruk op ieder feestje of BBQ-avond. Dus steek de Kamado aan, neem de tijd en geniet van het lekkerste broodje pulled chicken dat je ooit hebt geproefd! Bij Buitenkado heb je de keuze uit verschillende Kamado’s en barbecue accessoires zoals rookhout, een barbecue set, een beschermhoes of andere BBQ accessoires.  

 

Mocht je nog meer informatie willen of kom je er nog niet helemaal uit? Neem vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom!