In tijdschriften en tuinboeken zijn vaak gigantische tuinen afgebeeld, maar niet iedereen heeft natuurlijk zo’n landgoed achter zijn huis liggen. Bij Buitenkado houden we van allerlei soorten tuinen. Vandaag laten we je dus zien hoe je het beste uit een kleine tuin kan halen!

Kleine tuin met schaduwdoek

Maak slim gebruik van ruimte

Door handig gebruik te maken van alle ruimte in je tuin, kan je zonder een groot oppervlak toch alles wat je wil kwijt in je tuin. Koop bijvoorbeeld een barbecue waar een kastje onder zit, zodat je daarin al je barbecuegereedschap en houtskool kwijt kunt. Een andere ruimtebesparende tip is om niet alles op de grond te plaatsen, maar ook in de hoogte te werken. Zet bijvoorbeeld geen parasol met een grote voet neer, maar hang schaduwdoeken op om toch uit de zon te kunnen zitten. Hetzelfde geldt voor verlichting: zet geen tuinlantaarns neer, maar bevestig ze bijvoorbeeld aan de buitenmuur of hang lichtsnoeren op.

Hoekbloembak

Ook deze leuke hoekbloembak vinden wij een leuk voorbeeld van hoe je werkelijk álle ruimte in je tuin kan benutten.

 

Less is more

In een kleine tuin werkt het vaak beter om niet té veel te willen. Denk goed na over wat jij belangrijk vindt en besteed de plaats die je hebt daaraan. Houd je van bloemen en planten? Focus daar dan op. Wil je vooral een plekje om lekker te relaxen? Kies dan wel voor een hangmat, maar laat de bloembakken juist achterwege. Wil je toch veel verschillende dingen? Kies dan voor kleinere uitvoeringen, zoals een mini-kamado of een wat subtielere tuinset.

Inrichting van kleine tuin

Ook qua kleurpalet werkt rust en eenvoud het beste. Houd het bij maximaal één felle accentkleur en ga verder voor rustige tinten en veel groen. De achterkant van je tuin kan je het best in een lichte of juist een heel donkere kleur verven, om zo een meer ruimtelijk effect te creëren.

Kleine tuin met witte inrichting

Haal buiten naar binnen

Vind je na deze tips je tuin nog steeds te klein lijken? Haal het gevoel van buiten zijn dan naar binnen! Zet bijvoorbeeld mooie kamerplanten neer, of hang kleinere plantjes op met plantenhangers. Ook licht kan helpen om het buitengevoel in huis te halen. Kies dus voor lichte meubels met een outdoor feeling, zoals een romantische hangstoel. Witte muren en gordijnen zorgen eveneens voor een open uitstraling.

Tuin in je huis

 

Wij zijn heel benieuwd hoe jij zoveel mogelijk plezier haalt uit je (kleine) tuin, laat ons dat dus vooral weten! Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan vooral ook onze pinterest-pagina.

Bron afbeeldingen:

  1. http://mollywoodgardendesign.com/
  2. http://offbeathome.com/corner-planter/
  3. http://www.worthminer.com/small-backyard-ideas/32/
  4. http://domino.com/small-space-living-whitney-leigh-morris
  5. https://ivymuse.com.au/